Експресна доставка

Преглед и тест

Замяна и връщане до 14 дни

Стоки с гаранция

Над 30 000 доволни клиенти

Професионална консултация

Армейско термобельо трето поколение

21.01.2016

ТермобельоЗимните студове вече обхванаха цялата страна и май нямат намерение скоро да си отиват. Подходящото облекло ни помага да сведем дискомфорта, който ни създават, до минимум. То е особено важно, ако работата ви налага да прекарвате дълги часове на открито, ако сте ловци или просто любители на походите сред природата. Важен елемент от зимната екипировка е добре подбраното термобельо. Един от най-подходящите модели, лично изпитан от нас, който можем да ви препоръчаме е армейското термобельо трето поколение - Thermofleece GEN III. То е произведено от германската фирма Mil-Tec, по лиценз на армията на САЩ.

То е елемент от армейската система ECWCS (Extended Cold Weather Clothing System; в превод - Разширена система от облекла за студено време). Разработката ѝ започва още през 80-те години на ХХ век, но истинската радикална трансформация на системата идва с третото поколение екипировка (съкратено 3G или GEN III), в което са внедрени редица нови технологии. Част от това поколение е и термобельото, състоящо се от две части. Системата е въведена в полеви условия от американската армия за пръв път през 2007 г. за частите в Афганистан. Много бързо екипировката е високо оценена.

Термобельото от трето поколение е изработено от 95% поларен флийс и 5% еластан. По класификация на американската армия е с втора степен на защита от студ. Състои се от блуза и клин. Иновативна е мрежестата структура на дрехата. Материята е разделена на малки квадратчета, което позволява едновременно да се задържа топлината на тялото от пухкавия и мек вътрешен слой, докато потта се изпарява през каналите. Дори при сериозни физически натоварвания, бельото не спарва. Материалът, от който е изработено, го прави и изключително бързо съхнещо. Същевременно, тъканта на нишките има значителна еластичност, което позволява оптимална свобода на движението. Блузата има цип, който стига малко под гърдите и висока яка, която ако бъде закопчана до горе, предпазва целия врат. Ръкавите имат отвори за палците, което улеснява обличането на още няколко слоя дрехи и не позволява ръкавите да се наберат.

Гарантираме, че няма да съжалявате, ако изберете този продукт за студените зимни дни!

 

Всички продукти от категория Термобельо вижте тук.