Експресна доставка

Преглед и тест

Замяна и връщане до 14 дни

Стоки с гаранция

Над 30 000 доволни клиенти

Професионална консултация

Нещата, които трябва да знаете за тактическите фенери

26.06.2019

На всеки се е налагало да смени спукана гума нощно време или да намери нещо вкъщи, докато токът за пореден път е спрял. За тези и всякакви други подобни ситуации всички имаме в колата или вкъщи някакъв фенер. В тази статия ще обясним, кое отличава тактическия фенер от обикновените му алтернативи и защо той е много по-добър избор дори и за елементарните ежедневни задачи.

На теория тактическият фенер е предназначен да се монтира върху оръжие, така че лесно и бързо да може да се идентифицира и освети мишената, а при необходимост дори да заслепи противника. На практика, обаче, тактическите фенери имат много повече предимства и приложения, които ги правят предпочитан избор дори за всекидневните битови задачи.

Тактическите фенери имат възможно най-ярките LED крушки (научи повече за разликата лумен vs ват в нашия блог), за да осветяват максимално ярко и възможно най-далеч, което е и основната им разлика с обикновените фенерчета от магазина. В днешно време съществуват много вариации и характеристики, и затова си струва да направите по-подробно проучване, за да изберете най-подходящия тактически фенер за нуждите си.

Разновидностите на тактическите фенери според начина на закрепване са най-общо фенери, които се държат в ръка, такива, които могат да се монтират на оръжие и челници.

По отношение на мощността изборът е много широк, като светлинният лъч може да достигне до впечатляващиите 600 м. Най-мощните версии, обичайно имат вградени презареждаеми батерии. По отношение на материалите, от които са изработени добрите тактически фенери са олекотени, много здрави, удароустойчиви и с различна степен на водоустойчивост.

Важно е да се обърне внимание и на различните функции и режими на работа. Те могат да варират много - сменяеми филтри за различен цвят светлина (например само червена, за да не пречи на други уреди за нощно виждане), вграден лазер за насочване, мигаща функция, или т.нар. Strobe режим (режим за спешни случаи, в които да сигнализирате за местоположението си, излъчва мигаща светлина на интервали, която може да бъде видяна отдалеч) и т.н.

Затова, независимо дали планирате дълъг преход сред природата или просто лампите по улицата ви пак не работят, винаги е полезно да имате под ръка тактически фенер, за да се чувствате по-сигурни и уверени и в най-тъмните места.

Тактически фенери от brannik.bg: