Експресна доставка

Преглед и тест

Замяна и връщане до 14 дни

Стоки с гаранция

Над 30 000 доволни клиенти

Професионална консултация

Ранен прием на курсанти в НВУ „Васил Левски“

21.02.2022

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново започна ранен прием на курсанти за учебната 2022-2023 година. Планът за новата учебна година е за рекорден прием на 274 курсанти - увеличение с 30 на сто спрямо последния прием.

"Кандидатите са много, но близо 60 процента отпадат по здравословни причини или сами се отказват, когато започнат и се срещат с реалността, коментира началникът на Военния университет бригаден генерал Иван Маламов.

За да бъдеш част от нас, трябва да имаш характер, воля и смелостта да издържиш на изпитанията, през тези пет години“, заяви още генерал Иван Маламов.

Курсант се става след положен общообразователен тестизпит по физическа подготовкаписмен изпит по английски или френски езикоценка на психическата пригодност и медицински преглед във Военномедицинска академия.

За ранния прием документите си кандидатите могат да подават във военните окръжия в страната или в НВУ до 31 март. Изпитите ще бъдат от 7 март до 17 април. Изнесени изпити ще има в пет града - София, Монтана, Стара Загора, Пловдив и Сливен. Ранният прием приключва с приемна комисия на 28 април.

За редовния прием кандидат-курсантите могат да подават документи до 10 юни, а от 13 до 18 юни ще се проведат конкурсните изпити, като заседанието на приемната комисия е на 6 юли.

КАНДИДАТСТВАЙ ТУК

Източник: nvu.bg / bnr.bg