Експресна доставка

Преглед и тест

Замяна и връщане до 14 дни

Стоки с гаранция

Над 30 000 доволни клиенти

Професионална консултация

Фестивално къмпингуване - 7 неща, които трябва да знаем

14.06.2019

Фестивалното къмпингуване може да е изключително забавно преживяване, но трябва да вземем правилната екипировка!

1. Палатка

Палатката вероятно е най-важната част от екипировката ни за фестивали. Тя ще е мястото ви за почивка, но и подслон, в случай че времето ви изиграе лоша шега. Затова внимавайте при избора си на палатка - да е достатъчно голяма, за да ви е удобно, но не и прекалено, за да не загубите време в безкрайно разпъване, вместо да се наслаждавате на любимата група. Проверете доколко е водоустойчива и лесно ли се разпъва и прибира.

Тук ще разберете как да изберете палатка, а тук ще намерите повече информация за водоустойчивостта на палатките.

2. Спален чувал

На пазара в момента се предлага изключително широк избор от спални чували. Проверете прогнозата за времето и изберете по-топъл или по-лек ви трябва (температурните показатели), а от там ще се ориентирате и за формата (правоъгълен, тип “мумия”, цилиндричен) и не на последно място - пълнежа (пух или синтетика) Най-важното за спалния чувал, можете да прочетете тук

3. Шалте или надуваем дюшек

Дори и през лятото, земята може да е студена, затова е важно да имате изолиращ слой под спалния чувал. Подходящо решение е шалте или ако имате повече място в раницата - цял надуваем дюшек, който ще ви осигури и по-голям комфорт (но за него ще е добре да си вземете и помпа)

4. Къмпинг осветление

Фенерчето на смартфона не винаги е решение, а батерията ще ви трябва за снимки и клипчета. Затова подгответе се с подходящо къмпинг осветление, което ще ви помогне да си намерите палатката през нощта. На пазара вече се предлагат многобройни видове фенери, къмпинг лампи и челници. Нашата препоръка е да вземете със себе си добър челник, така че ръцете да са ви свободни (което ще оцените високо докато си носите питието с едната ръка, а с другата правите снимки).

5. Туристическа възглавница

Вероятно няма да ви остане много време за спане по време на фестивала, затова е важно и малкото сън да е качествен. Туристическата възглавница ще ви осигури комфорт и няма да заема много място в багажа ви, в сравнение с обикновените.

6. Подходящи дрехи и аксесоари

Тук няма да се спираме на модната страна на фестивалите и да коментираме искате ли да носите потник на дупки или не, а по-скоро какво е практично с оглед на полевите условия. Затова в нашия списък на първо място е водоустойчивото яке, тъй като времето може да е непредсказуемо. Точно поради тази причина, второто място са и водоустойчивите обувки, които да ви запазят сухи и топли, дори когато поляната се разкаля от набързо преминалия порой. Слънчевите и очила също за задължителни, ако времето реши да ви изненада в обратната посока. В този ред на мисли, не забравяйте слънцезащитния си крем, четка за зъби и поне една микрофибърна кърпа (от Пътеводителя на галактическия стопаджия знаем, че тя може да послужи за всичко). Ако пък ви остане място, не пречи да опаковате и полева тоалетна за ендократна употреба, ако не ви се чака с часове на опашката пред химическите. Много важно е да имате поне една батерия, с която да заредите телефона си. Тапите за уши могат да се окажат вашето спасение, ако искате да се оттеглите за кратка дрямка и да съберете сили.

7. Раница

И след като изборихме всичко дотук, логично е че трябва да имате раница - достатъчно голяма, надеждна и здрава, в която да поберете багажа си.